Over Chris van Waes

Chris van Waeas portret

Toen Chris van Waes zich in 2002 vestigde aan de Jan Barendselaan 66 in Poeldijk, klonk er alom lof. Fijn dat er een mooie winkel bijkomt én gewaagd om je met een antiekzaak in zo’n klein dorp te vestigen.

Antiek
Eerst was er de naam Chris van Waes Antique. In de loop der jaren verschoof het accent van alleen antiek, meer naar oude, antieke en ook wel eigentijdse sieraden. Van Waes ontwikkelde zich mee en is sinds enkele jaren juwelier en antiquair.

Sieraden
Bij opening van de zaak had Chris van Waes vooral meubelen, wat kristal en zilver. De paar sieraden die hij had, waren in een mum van tijd verkocht. Daarbij kwam dat hij een voorliefde kreeg voor oude, antieke én eigentijdse sieraden. Daarom volgde hij een opleiding tot juwelier in Schoonhoven. Velen willen niet alleen sieraden kopen, maar ook hun eigen sieraden en andere kostbaarheden laten taxeren voor bijvoorbeeld een verzekering. Een logisch vervolg was dan ook dat Van Waes een opleiding tot taxateur volgde. En zo werd de fraaie showroom in Poeldijk steeds meer een sfeervolle juwelierszaak.

Inkoop
Maar ook wie van sieraden afstand wil doen kan bij de juwelier/antiquair terecht. Soms erft iemand iets wat niet zijn of haar smaak is. Die dingen koopt Van Waes graag in. Hij laat ze opknappen en verkoopt ze weer aan iemand die het sieraad wèl mooi vindt. Een mooi idee voor degene die het aan Van Waes heeft verkocht. Voor wie zijn sieraden wil verkopen is de Jan Barendselaan 66 in Poeldijk hét adres in het Westland.

Hartelijk welkom
Veel bezoekers die voor het eerst komen, zijn verrast door de rustige sfeer die doet denken aan die van een mooie grote huiskamer. Mensen worden hartelijk ontvangen en genieten van de mooie collectie.

Bezoek onze winkel:

Chris van Waes Juwelier Antiquair
Jan Barendselaan 66
2685 BV Poeldijk

Openingstijden:

Woensdag t/m vrijdag 11.00 - 17.30 uur
zaterdag 11.00 - 17.00 uur